PuurZuid

  • Home -
  • Buurtdiensten

Buurtdiensten

Buurtdiensten

Voor en door buurtbewoners in Oud-Zuid en Rivierenbuurt.

Wat zijn Buurtdiensten?

Beter een goede buur dan een verre vriend, luidt het spreekwoord. En inderdaad…soms is het heel erg fijn om mensen in de buurt te hebben die u zo af en toe óf regelmatig met iets helpen. De buurtdiensten van PuurZuid helpen u een buurtgenoot te vinden. 

PuurZuid is met de buurtdiensten actief in de volgende wijken:  

- Willemspark- en Apollobuurt, Museumkwartier
- Hoofddorpplein-, Schinkel- en Stadionbuurt
- Rivierenbuurt    

Tuinonderhoud

Heeft u hulp nodig in de tuin? Of wilt u juist iemand helpen met de tuin? Voor al deze vragen in Oud-Zuid, kunt u contact opnemen met onze vrijwilligers van het Natuur- en milieuteam van SOOZ.
Bel: (020) 679 68 25 of 06 - 5383 9053
Mail: p.vanvuure@soozamsterdam.nl

Thuisadministratie (Paperclip)

Getrainde vrijwilligers helpen u thuis met het (leren) begrijpen en ordenen van papieren. Ook bieden de vrijwilligers hulp bij het doen van eenvoudige aanvragen en het bellen met instanties. De hulp bij de thuisadministratie richt zich met name op ouderen die niet voldoende mobiel zijn en die geen mensen in hun directe omgeving hebben om hen bij de administratie te helpen.  

Telefooncirkels

Een telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar iedere ochtend belt. Dagelijks contact geeft een gevoel van veiligheid. Iedere alleenwonende oudere die, om welke reden dan ook, behoefte heeft aan een dagelijks vast contact kan mee doen. Enerzijds kan een telefoontje in de ochtend een prettig begin van de dag betekenen, anderzijds kan het niet opnemen van de telefoon een signaal zijn dat er hulp nodig is. Wilt of kunt u niemand anders bellen, maar wilt u wel iedere ochtend gebeld worden? Ook dat kan!  

Huisbezoeken

De vrijwilligers van ons team van ouderenconsulenten gaat regelmatig op huisbezoek bij bewoners uit Amsterdam-Zuid van 80 jaar en ouder. Op deze manier ondersteunen we oudere mensen met het bouwen en onderhouden van een eigen netwerk in hun directe omgeving. Dankzij de huisbezoeken zijn hulp en ondersteuning bij praktische vragen snel voorhanden zijn. De vrijwilligers zorgen er verder voor dat bewoner zijn of haar buurtgenoten beter leert kennen, en dat hij of zij zelf ook gekend wordt in de buurt.  

Informatie en aanmelden

Voor aanmelden of informatie over de thuisadministratie en de telefooncirkels in de Rivierenbuurt kunt u contact opnemen met Nadia van Emmerik, telefoonnummer: 06-82 97 28 84 of mail naar: nvanemmerik@puurzuid.nl.   

Voor aanmelden of informatie over de telefooncirkels in Oud-Zuid en de huisbezoeken kunt u bellen met de coördinator vrijwilligerswerk: (020) 2359 484 of mail naar: vrijwilligers@puurzuid.nl

Samenwerking met BUUV

De Buurtdiensten werken samen met het digitale Platform digitale Platform BUUV.

BUUV is de buurtmarktplaats in Zuid voor en door bewoners waar vraag en aanbod elkaar vinden. Bij BUUV gaat het om diensten die bewoners voor elkaar kunnen doen. Denk daarbij aan koken, gezelschap, het uitlaten van een hond, vervoer naar de dokter, een klusje in of om het huis.

Let op:

De Buurthulp is gestopt.

Voortaan kunt u een beroep doen op Voor Elkaar in Zuid; een samenwerking van Dynamo (Buuv) en Combiwel (Buurtdiensten De Pijp, Buurtlijn).

Bezoekadres Voor Elkaar in Zuid
Huis van de Wijk de Pijp
Tweede van der Helststraat 66
1072 PG Amsterdam-Zuid

Telefoon (020) 67 94 441
Bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 17:00 uur

Kijk voor meer informatie op de flyer of op www.voorelkaarinzuid.nl

Stuur dit door
Wilt u een vriend of bekende op de hoogte brengen van deze pagina? Vul dan het onderstaand formulier in!
  1. Uw eigen gegevens

  2. Gegevens van uw vriend(in)

Zoeken