PuurZuid

 • Home -
 • Sociaal Werk

Sociaal Werk

Sociaal werkers van PuurZuid werken in wijkteams vanuit verschillende locaties in Zuid. Kijk in het overzicht bij welke locatie u terecht kunt. Daar vindt u ook informatie over het inloopspreekuur.

De sociaal werkers van PuurZuid bekijken samen met u hoe gewerkt kan worden aan de oplossing van uw hulpvraag. Of u nu oud of jong bent, getrouwd, samenwonend of alleenstaand, het sociaal werk is er voor iedereen en er zijn geen kosten aan verbonden.

U kunt bij het sociaal werk terecht voor advies en ondersteuning bij:

 • Relaties
 • Financiële zorgen
 • Wonen (zelfstandig)
 • Werk
 • Onderwijs
 • Instanties
 • Opvoeding
 • Verwerking
 • Gezondheid


Werkwijze

Na aanmelding krijgt u een eerste gesprek, waarin wij samen met u kijken hoe u het beste geholpen kunt worden. We bemiddelen bijvoorbeeld als dat nodig is, of begeleiden u naar de juiste instanties.

De sociaal werkers werken samen met de schuldhulpverleners en sociaal juridisch werkers (sociaal raadslieden) in de wijkteams. Ook zijn er vrijwilligers en maatjes actief die u kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld bij uw administratie of door met u mee te gaan naar een instelling als u daar zelf tegenop ziet.

Soms adviseren we gezins- of groepsgesprekken. Dit omdat er soms problemen in de familie spelen of omdat uw netwerk graag een steentje bij wil dragen om u te helpen. Gesprekken vinden meestal plaats in een locatie van PuurZuid. Als het nodig is, bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke beperking, komt de sociaal werker bij u thuis.

Soms is één gesprek al genoeg om u verder te helpen, maar soms zijn er meer gesprekken nodig. De sociaal werker maakt samen met u een plan en afspraken over het maximum aantal gesprekken.

Alle sociaal werkers hebben een geheimhoudingsplicht. Wij nemen alleen contact op met uw partner, gezinsleden of andere instanties, als u daar zelf toestemming voor geeft.

Kom ik in aanmerking?

Als u in Amsterdam Zuid woont, kunt u zonder voorwaarden of verwijsbriefje gratis hulp vragen bij PuurZuid.

Trainingen en cursussen

U kunt bij PuurZuid ook trainingen en cursussen volgen, zie Activiteiten. Voor de trainingen en cursussen wordt meestal een (kleine) eigen bijdrage gevraagd.
Ook is er een open inloop voor verschillende vragen over administratie en geldzaken bij de Financiële Cafés in de verschillende wijklocaties, zie Het Financieel Café

Mantelzorg

Als mantelzorger komt er veel op u af. Speciaal voor mantelzorgers organiseert PuurZuid diverse cursussen en adviestrajecten. Klik hier voor een overzicht van het aanbod.

Heeft u vragen over mantelzorg, bijvoorbeeld over ondersteuning, familiegesprekken, schulden of over sociaal-juridische zaken, neem dan contact via:
T: (020) 2359 490
E: mantelzorg@puurzuid.nl

Aanmelden

T: (020) 2359 120 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur
U wordt in contact gebracht met een sociaal werker bij u in de buurt. De sociaal werker bespreekt kort met u uw vraag en maakt een afspraak voor een intakegesprek.
Zie voor adressen van de verschillende wijkteams het bijgaand postcodeoverzicht

Let op: bij financiële vragen

Als u vragen heeft over administratie of geldzaken, kunt u direct naar Het Financieel Café in uw wijk. Kijk voor locaties en tijden in dit postcodeoverzicht.

Als u schulden heeft of grote financiële problemen dan kunt u zich het beste aanmelden via:
T: (020) 2359 120 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur
E: schuldhulpverlening@puurzuid.nl

Meldcode signaliering huiselijk geweld

De medewerkers van PuurZuid zijn verplicht zich te houden aan het stappenplan van de Meldcode voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

 

Stuur dit door
Wilt u een vriend of bekende op de hoogte brengen van deze pagina? Vul dan het onderstaand formulier in!
 1. Uw eigen gegevens

 2. Gegevens van uw vriend(in)

Zoeken